ÜKS TÄITSA TAVALINE KÄSITÖÖBLOGI

esmaspäev, 23. august 2010

PALJU ÕNNE!


Palju õnne, Juta-Emili, Helle ja Angela! Teie olete värsked Vogue Knitting Early Fall 2010 omanikud! Aitäh ette tellimast, teie valikud aitasid kaasa Lõngamaania varasügisese lõngavaliku mõjutamisel.
Panen ajakirjad lõngadega kaasa, muidugi võib neile ka ise järgi tulla, kui juba praegu uudishimu kõrvetab!

Viimase nädala üllatusauhinna võitjaks sai Kadi M, selleks on 2 tokki musta Kid-Silk lõnga koos 1 rulli musta Glitter niidiga - piduliku salli materjal omast käest võtta!

Kõik tellijad saavad omale tasuta ühe uutest DROPS kataloogidest, kuid kuna neid veel inglise keeles prinditud ei ole, tuleb nende ootel natuke kannatust varuda.

Kuid lõngatellimus on ka juba Garnstudiosse sisse antud, nii et ei tohiks minna palju aega, enne kui saab Alpacakuhjas supelda ja seni proovimata Symphonyt, Viennat, Vivaldit ja Puddel lõnga paitada :)

Seejärel võib jääda oktoobri ootele, kus saab juba ka täiesti uusi lõngasorte tellida!

Lõngamaaniast oleks veel palju-palju pajatada, kuna teoksil on nii mõndagi, kuid iga asi omal ajal ;)

kolmapäev, 18. august 2010

GOD BLESS AMERICA-for VOGUE KNITTING :)

Vahest võivad Ameeriklased isegi Eurooplase õnnelikuks teha :D Sain täna kätte Voge Knitting Early Fall ajakirjad!!!!!!!! Oi-oi-oi ma ei eksinud selle väljaande sisukeses. Ok, pole mõtet tühju sõnu kulutada, panen parem mõned pildid üles!

Tuletan ka meelde, et Lõngamaania Tellime Koos VOL 3 kestab veel vaid loetud päevad, ning kõigi tellijate vahel läheb loosimisele 3 sedasama Vogue Knitting ajakirja!
******

Sometimes even Americans can make a European happy :) I received today the Vogue Knitting Early Fall issues, and this edition is awesome! So many beautiful patterns and a hill of inspiration. Ok I shut up now and load up some pics instead.



DROPS Cotton Viscose sellele imeilusale sallile (ja lihtne kududa!) ja DROPS Kid-Silk boolerole oleks Lõngamaanias pakutavad alternatiivid.


Kuidas oleks DROPS Eskimoga?!



Pere kõige pisemale, või hoopis diivanile jahedal õhtul peale võtmiseks? Lõngamaania arvab, et DROPS Merino Extra Fine või hoopis DROPS Nepal oleks vähemalt sama pehmed ja kaunid asenduslõngad ajakirjas väljatoodule!

pühapäev, 15. august 2010

AUGUSTIKUU MÕNUD



Ma jumaldan pühapäeva hommikuid! Tänagi oli lihtsalt nii mõnus istuda rõdul, kohvikruus kõrval, ning pusida rahulikult heegeldada, samal ajal kui pisitüdruk solberdas oma veekopsikutega leiges vees. Käisime eile Horteses ja tõime äraõitsenud lillede asemele uusi taimekesi, ning ongi meie omaenda oaasike keset linna natuke särtsu juurde saanud.

********

I simply loooove Sunday mornings! Today was it so nice to sit on the balcony, with a cup of coffee and my little crochet project. My little girl was busy playing with the water and her toys. Just perfect :)
We are having it real cozy there, especially after we brought some more colorful plants from my fave plant market in Estonia - Hortes . We really enjoy taking care of our little "garden", watering the plants in the eves and picking off the dry leaves daily.



Oleks kevad, oleks linnudki siristanud. Et see auk täita, olen otsustanud ise natuke säutsuda, nimelt Twitteris. Olen nii vaimustuses raamatust spirituaalsest kudumisest, et otsustasin sealt aegaegajalt paremad lõigud välja korrata ja eesti keeles Twitterisse üles panna. TULE JA LOE!
*********
Was it a Spring, we would also hear birds singing, but now in the late Summer I guess I have to do the job- I have started up a profile in Twitter, only in estonian language to start with, but who knows, maybe one day I will tweet you in english as well :)

Kiidan mõnda selle kuu ajakirja, näiteks nagu Käsitöö ajakiri, mis pakatab huvitavatest mustritest ja pakub lehitsemismõnu tükiks ajaks. Eelmist väljaannet ma ei muretsenud, kuna poes lehitsedes ei tundunud suurem asi olevat.

Teiseks on Kodu & Aed üks mu lemmikuid, ning sel kuul on juttu saunatamisest, juures on ka Spa-kinda heelgeldamise õpetus. Materjaliks lina, seega otsustasin ära proovida. Heegeldan korraga kahte värvi DROPS Lin puhtast linast lõnga Garnstudio valikust, vaarikaroosa ja lillaga, see on materjal on parajalt pehme ja sile, kuluski pea kaks tokki ehk alla saja grammi, nagu ajakirjaski.
********
From this month Home&Garden magazine (Estonian) I found a pattern for Spa-clove, to be made with linen yarn. I have a very lovely bathroom and sauna in my new home, so I decided to try this pattern out. Besides I was already curious about how DROPS Lin yarn from Garnstudio would be to work with. It is lovely - soft and smooth. As it had to be crocheted with two treads I mixed two different colors, pink and purple.



Kes veel ei tea, siis heegeldamises olen olnud senini krooniline kobakäpp, kuid kuna ma olen ka päris jäärapäine, ning kui tuhin ikka peale tuleb, siis enne ei jäta, kui uue oskuse omandatud saan. Seepärast ma neid linnukesi ja muudki teha nikerdan (oi mul on veel mitu linnukest laulmas!) Ühel korral proovisin midagi vannituppa teha, ning saingi oma vatipulkadele-patjadele hoiukoha, mis seni puudus. Kasutasin ikka sedasama vana head DROPS Safran lõnga, erinevaid värve:
**************
If you didn't know that yet, then I admit that I am a real dummy when it comes to crocheting... But as I making attic24 birdies worked out so well for me, I was motivated and inspired to try more. So I managed to make a little bowl-kind of thing where I can keep the bathroom stuff. I am actually pretty pleased with the result haha :)


Aga kuna ma nüüd niiiii hea heegeldaja ka ei ole, siis tegi Kiisumari, kellest eelmiseski postituses juttu oli, minu tipsile ilusa suvemütsi mu lemmikust DROPS Safran lõngast. Aitähh, Kiisukas!!
*************
But as I am not THAT good in crocheting, I had a friend of mine making my little girl a summer hat. Doesn't she look cute with it?! The yarn used here is again DROPS Safran Thank you for the good work, Kiisumari!!

reede, 13. august 2010

PALJU ÕNNE!

Sellel nädalalgi sai välja loositud kingitus Tellime Koos VOL 3 tellijate vahel, ning seekordseks pisikese jogurtise käe väljavalituks (järgmisel korral peaks pilti tegema või hoopis filmima oma Kaaludest otsustusvõimetut last, see on päris naljakas vaatepilt), Kiisumari OMAklubist/ Mustrimaailmast, ning juhtumisi sattus ka väga kohane aeg kingituse saamiseks :) Me pakikest teele ei pane veel seoses võitja erilisel reisil olekuga, kuid saab selle üle anda koos lõngadega - 2 tokki Delight lõnga omal valikul ja 3.00 mm heegelnõel. Kudumisvarrastestega ei hakka ma meie kIisumari õrritama :P

teisipäev, 10. august 2010

SPIRITUAALNE KUDUMINE

Oh seda Internetti küll!!!! Et ikka vabandustest puudu ei oleks, siis ütlen, et kõik on mu paha netipulga süü! See, et rohkem pilte üles ei pane, näiteks :)
Aga jama on ikka küll, kui Internet pidevalt ära kaob. Elaks siis kuskil Kapa-Kohilas, aga ei, isegi Tallinna kesklinnas ei ole stabiilset ühendust.

Aga homme tuleb pai onu Elionist ja organiseerib mulle "päris" Interneti :) Küll see saab olema hea ja mugav....

Mis siis veel... Olen igal vabal momendil jätkuvalt ninapidi Kudumise Zen raamatus - hirmus tahtmine on hakata sellest eesti keeles blogima, või hoopis Twitteris siristama (: Paneks põnevaimad read kirja, et iga kudumisfanaatik oma tegevusest teadlikumaks saaks ja mõistaks veelgi paremini, kui andev see tegevus meile kõigile on!

Ja Lõngabussi ideest on saanud midagi veel paremat ja praktilisemat. Sellest rohkem juttu septembris, kui uued lõngad kohal :P Kuid mis on kindel, on see, et ka mitte-Tallinlastel avaneb võimalus Lõngamaania valiku ja Garnstudio lõngadega lähemalt tutvuda!

Kuna on olnud ääretult kiired päevad viimasel ajal, ei ole mul kudumise koha pealt suurt midagi raporteerida, tegemisel on üks lillat värvi looming, DROPS Cotton Light lõngast, mis on üle ootuste mõnus kududa - tiheda keeruga, parajalt paks, väga pehme ja üldse meenutab see rohkem villast kui puuvillast lõnga. Seda parem, kuna tegemist on vestiga, siis hoiab ehk selja soojemana järjest läheneval sügisel, kui tavaline puuvillane lõng seda teinud oleks?






Here I am, moaning again :( My Internet connection (through an adapter attached to my laptop) has been very unstable and I am sick of it!

Luckily I will have visit by a guy from a company providing Internet, phone connection and digital tv, tomorrow morning and he is supposed to eliminate the problem I am having now. It will be nice with a stable Internet connection, and channels in my TV :D

Otherwise I am having a very busy life as usual, but the few quite moments (when I am not sleeping) I spend reading the book I mentioned in my last blog - "Zen of Knitting ". It is a very interesting book and I would love to share the wisdom I am gathering from there. Maybe I should blog or even Twitter about it in estonian language? All I want is to share the most important and giving lines/ideas, so that all the other knitters in Estonia also would become aware of how much this activity of knitting actually gives us!

I have not had much time to dedicate to my own knitting projects during the week that have passed. Though I am working a little bit on a vest. I am knitting it using purple DROPS Cotton Light yarn - it is surprisingly nice to work with! So soft, of a perfect thickness, reminds merino wool to me. So hopefully it will have a similar effect when I am going to wear it, as well :) It is very chilly to sit and solve the customers cases at work cos I have an air conditioner blowing directly on me. This vest should keep my back and shoulders warm (:

neljapäev, 5. august 2010

Panen siia nalja pärast lendama Hullu Linnukese:



Selle linnukese tegin Marisele tänuks selle eest, et ta nii kiiresti oli valmis mu lapsele mütsi heegeldama - mis istub nagu valatult! Mina ei tohi talle seda pähe panna aga lastehoiutädi tohib. Tipsile hoidu järgi minnes avanes mulle siis au last sellega näga tervelt 10 minutit. Nii kahju, et fotokat käepärast ei olnud, kuna see müts sobis talle tõesti väga hästi! Kle Maris, sul blogi ei olegi? Võiks teha, nii palju ilusat oleks välja panna vaatamiseks!

Ma olen nende linnukeste nikerdamisest väga vaimustuses, täna käisin siis Abakhanis nende ehtimiseks nööpe ja pärleid naakimas. No mitte et ma sealt ka sületäie efektlõngadega välja poleks jalutanud ;D
Osad saadan välismaa lõngamaniakkidest tuttavatele kingituseks, ausõna!

Ootan juba hirmsasti nädalavahetust, et saaksin lugeda põnevat raamatut, mis mu sõbranna Jen mulle Austraaliast saatis: "Zen ja Kudumise Kunst - Avastamas seoseid kudumise, spirituaalsuse ja kreatiivsuse vahel". Mõtlen siin, et peaks vist tegema Twitteri spetsiaalselt selleks, et sinna panna huvitavaid lõike sellest raamatust. Tõlgituna eesti keelde, muidugi.



Today I posted another Crazy Birdie, just for fun! I found the tutorial from Attic24 blog, and I find crocheting these colorful creatures very relaxing and joyable.

This particular Birdie was made for Maris, who was so kind and made a lovely summer hat for AN, who didn't have any. The hat fits her perfectly, but she doesn't really let me to put it on her, only the lovely ladies from the day care where she goes to, they are allowed to do it. So today I managed to see AN wearing that hat when I went to pick her up and they were playing outside. She looked adorable with it! When I get the chance, I will take a picture and post it here!

I can't wait te weekend come soon enough! I am burning to spend more time reading the book Jen sent me from Australia : "Zen and the Art of Knitting - Exploring the Links Between Knitting, Spirituality, and Creativity". The beginning of it seems promising, all I wish is that I had more time to read it!

pühapäev, 1. august 2010

LINNUMAANIA


Mul on tõeline linnumaania peal ja tegelen neil päevilt usinasti heegeldamisega (selle projekti tarbeks õppisin vajalikud võtted ära!)
Pealtnäha võiks arvata, et eks see üks lihtne ja kiiresti valmiv asjake ole, aga tõde on, et jah lihtne on see küll, kuid päris ultrakiiresti see asi nüüd ka ei lähe.
Keha tuleb kiiresti - ja mõnuga, kuna selle jaoks värvide kokkusobitamine ja heegeltöö on puhas nauding. Siis aga tuleb valmistada nokk ja tiivakesed, need kõlge õmmelda, õmmelda tuleb ka silmakesed ja jalad ja riputusnöör kinnitada. Iga kord seisin aga dilemma ees, et ok mis värv nüüd? Kasutasin DROPS Safran puuvillast lõnga ja heegelnõela nr 3, kuid kindlasti proovin ka jämedama lõngaga.

Esimene siuts on siiski valmis ja supsab pisikesse kingikotikesse sõbranna koju rõõmu viima!

Selle linnu valmistamise õpetuse leiad Attic24 blogi värvikirevatest avarustest! Otsi ja naudi kõike teele ette jäävat!!!