ÜKS TÄITSA TAVALINE KÄSITÖÖBLOGI

pühapäev, 14. november 2010

PUNASEVAIMUSTUS?

Täna saan ette näidata kaks tegemist, millega olen see nädal mõnusasti aega veetnud: Esiteks on lapsele valmis saanud karupüksid, mille mustri leidsin Garnstudio kodulehelt , kuid asendasin topelt Fabeli hoompis ühekordse DROPS Nepal lõngaga, ning valmis eseme suurus oli täpselt paigas. Kui oleks midagi, mis võiks olla teisiti, siis oleksin võinud sooniku üleval pikema teha, kuid see on siis mu lapse eriti vormika taguotsa süü :)



Kulus täpselt 3 tokki (150 gr) DROPS Nepal lõnga, vardasuurused 3,5mm soonikuosa ja 4,0mm ülejäänul.

Olen ametis ka eelmisel korral mainitud Kaeluse kudumisega, milleks sain inspiratsiooni Putukas ja Mutukas blogist See on imearmas laia palmikuga muster, mille kudumine on puhas nauding! Mulle meeldib just see, et saan salli lapsele kaela tõmmata ja sinna see ka jääb, laialt :D Millegipärast mind ei tõmmanud see aasta kuidagi talle klassikalist kaelussalli kuduma.

Kasutan DROPS Classic Alpaca lõnga , esialgu on läinud 1 tokk, kuid eks kokku läheb natuke all kahe. Vardad nr 4.




Kellele see muster meeldib, kuid inglise keelt ei oska, anna endast märku ja saan aidata!

EDIT: Kuna minult paluti sellele mustrile eestikeelset tõlget, panen siia selle variandi, mida mina kasutasin:

Palmikkoes muster (28 rida):
Read 1, 3, 5, 7, 9, 11, 15, 17, 19, 21, 23 & 25:
Tõsta üks silmus üle, ning koo järgmised 70 paremp.
Rida 2 ja kõik paarisnumbriga read: tõsta üks silmus üle, koo 70s pahemp.
Rida 13: Üks s üle, 3s paremp, c18f, 27s paremp, c18b, 4s paremp.
Rida 27: Üks s üle, 22s paremp, c12f, 1s paremp, c12b, 23s paremp.


KAELUSSALL:

Loo 71 silmust. Alustades reaga nr 2 (Pahemalt poolt), koo palmikkoe mustrit 5 korda järjest (kokku 140 rida, k.a. silmuste loomise rida). Koo kaeluse kaks otsa kokku või õmble nii, et silmused kokku klapiksid.

C18F = tõsta 9 s pahemp palmikunõelale ja aseta see töö ette; koo 9 s pahemalt vardalt; koo 9 s palmikuvardalt.
C18B = tõsta 9 s pahemp palmikunõelale ja aseta see töö taha;
koo 9 s pahemalt vardalt; koo 9 s palmikuvardalt.

C12F = tõsta 6 s pahemp palmikunõelale ja aseta see töö ette; koo 6 s pahemalt vardalt; koo 6 s palmikuvardalt.
C12B = tõsta 6 s pahemp palmikunõelale ja aseta see töö taha;
koo 6 s pahemalt vardalt; koo 6 s palmikuvardalt.

teisipäev, 9. november 2010

RAHUSTAN KASULIKU TööGA NäRVE

Nagu teada, olen nii mina kui ka hulk tellijaid juba nii sügelevate näppudega uute lõngade järele, et hullumaja. Kahjuks on kauba saatus hetkel teadmata, kuid homseks selgub see kindlasti. Tegelikult ei pruugi see sugugi kaugel olla, võib-olla asub lausa käeulatuses - kuid süsteemis kuskil näha ei ole.

Homseks saab Garnstudio oma kullerfirmalt vastuse.

Mina aga klõbistan vardaid, karupüksid lapsele on pea et valmis vaid kahe õhtuga. Natuke on siiski veel jäänud. Teen neid DROPSi mustri järgi, kus oli kasutatud topelt lõnga Fabel, kuid ise otsustasin Nepali kasuks, kuna see on nii hea koostisega - lambavilla ja alpaka segu! Super! Värvid on pehmed - punakasoranz ja oranzikaspunane :) Pilti saab homme!

Hakkasin tegema põnevat kaelust siin blogimaailmas reklaamitud mustri järgi - jälle punane, seekord DROPS Classic Alpaca, ning jälle lapsele :) Ta viibib ju õues rohkem kui mina ja nii kael kui pepu peavad soojad olema....

Vaja talle ka ühed villased sokid teha.

Ise tahaks ka igast asju, ning kingitustenimekiri pikeneb ja pikeneb..

Kui need lõngad varsti kohal ei ole, siis lähevad mu ilusad vardad suurest närvide rahustamiseks klõbistamisest põlema :)

Ooo ja mis veel! Lõin oma isiklikes vardavarudes korra majja! Võtsin kasutusele varraste koti Knitprolt, ning ladusin oma vardad ilusti ritta. Heegelnõeladki leidsid seal oma koha. Kuna kotis on ruumi laialt, sai mu sukavarraste komplekt omas kotis ja ka suurte kudumisvarraste komplekt kotis siia teise varraste juurde mahutatud, rääkimata silmusemärkijatest, sukanõeltest jms.
Super! Nüüd leian oma mõõdulindi ja näiteks varda suuruse mõõtja ühe naksuga üles - senini olen neid pidevalt taga otsinud ...

Vahepeal kiikan ühe silmaga üht toredust, mis mu kodu nüüd kaunistab - 120 x 120 cm maal neljast kutsust, kes Hiinast põgenema said, siis end oma närvide rahustuseks pilve tõmbasid ja nüüd mõnust lendlevad :D See töö sai maalitud eile meie omas kodus ühe mu tuttava poolt:

reede, 5. november 2010

SOOJA JA VÄRVE SÜGISESSE!

Mõni aeg tagasi mainisin üht ülimalt lihtsat mustrit, mida oli plaan kasutada oma vennale salli kudumisel.

Peale mõnda aega mõtiklemist ja suutmata valida õiget lõnga ja värvi, otsustasime DROPS Alpaca kasuks, mida kudusin siis 3-kordselt:






Salli kudusin siis järgmiselt:

Kasutades 7.00 mm vardaid, lõin üles 24 silmust, ning sobitasin selle mustri endale sobivalt:

1. ja kõik järgnevad paaritud read koo pahempidises koes.

2., 4., 6. ja 8. rida: 1 silmus paremp, lõng ette, tõsta järgm 2 s kudumata üle, lõng taha, 2 s paremp *lõng ette, tõsta 4 s kudumata üle, lõng taha, koo 2 s paremp*
Jätka *-* kuni 3 viimase silmuseni, lõng ette, tõsta 2 silmust kudumata üle, lõng taha, koo 1 s paremp.

10., 12, 14. ja 16. rida: Lõng ette, tõsta 2 s kudumata üle, lõng taha, *koo 2 s paremp, lõng ette, tõsta 4 silmust kudumata üle* Korda *-* kuni 2 silmust on alles, lõng ette, tõsta silmused kudumata üle.

Kudusin salli umber 120 cm ja kinnitasin narmad.

Kuna Heleroheline Alpaca sai vahepeal otsa, kasutasin viimase 15 cm juures ideaalselt sobivat DROPS Alpaca nr 7815m, rohelise ja türkiisi segu

Paralleelselt tegelesin ka endale randmesoojendajate nikerdamisega. Idee sain sellisest fantastilisest blogist, nagu the Purl Bee ja tema postitusest superlihtsate, kuid väga praktilistest randmesoojendajatest

Kasutasin DROPS Delight Vikerkaare mix nr 12, mis juba pikemat aega mind vesistama pani, kuid võttis aega, enne kui õige projekti leidsin selle jaoks. See on tegelikult proov, lahe oleks üks natuke nagu retro-vest sellest teha.

Vardad 3.00 mm, lõnga läks kenasti alla toki, kuigi soojendajad said päris pikad.

Värvide üleminek on kaunis-kaunis!

Mind jäi häirima üks rida, kus mu Hulluke suutis vardad välja tõmmata ja ma ei ole veel nii osav, et selliseid katastroofe märke jätmata parandada. Aga eks ma võtan seda kota kudumil kui erilist märki mu lapse ja minu vahelisest sidemest :)



Juhuks, kui soovid samasuguseid teha, kuid inglise keelt ei jaga ja kudumises algaja, annan mõned juhtnöörid:

Loo sukavarrasele 50 silmust, ning koo ringselt soonikut: 3 paremp ja 2 pahemp, kuni saavutad soovitud pikkuse pöidlani.

Pöidla jaoks jäta ava järgmiselt:
Koo nüüd samamoodi soonikut edasi-tagasi (paempoolsel real 2 paremp ja 3 pahemp), ning 1 silmus kummalgi pool ava koo alati paremp.

Kui ava on umbes 4 cm pikk, koo jälle ringselt.

Kudum võib olla sõrmenukkideni, natuke rohkem või vähem, kuidas endale meeldib.

Koo silmused lõdvalt maha.