ÜKS TÄITSA TAVALINE KÄSITÖÖBLOGI

neljapäev, 22. märts 2012

ISE TEHA ON ODAVAM



Oskus kududa on tõeline õnn. Ma ei ütleks, et kingitus, sest et kudumine on kergelt õpitav, kuid kes on esimesed raskused ületanud, saab oma kätega luua midaiganeshing soovib. Nii enam-vähem :D

Mulle langes sülle veel üks õnn - mu 3-ne laps palus esimest korda ISE, et talle midagi kooksin. Nimelt soovis ta saada omale kampsut, mis on Saabastega Kassi seljas. Ning täiesti juhuslikult leidub mul lõnga just ja tpselt samade värvide üleminekutega, nagu pildid oleval kassil :) Töö on varrastel, kohe teine tunne teada, et ei pea lapsele jälle midagi peale suruma :D Muide see film on väga mõnus, täis natuke kiiksuga muusikat, mida mu laps jumaldab ja kaasa üritab laulda (osa inglise-, osa prantsuse- ja osa pealeloetuna eesti keeles. VIDEO

Ostsin sügisel oma esimese punase mantli, õhemat sorti - ning nüüd olen olnud sügavalt häiritud faktist, et mul puudub punane müts.
Täna õhtul teen ära! Kulub tokk lõnga, mille maksumus on 4,50. Vot see ongi see õnn, millest ma räägin. Proovi minna poodi nii soodsat mütsi ostma!

Ma kasutan küll vanadest varudest, arvatavasti DROPS Nepal lõnga - kuid mul on LÕNGAMAANIA LEIUKORVIS ja päris ilusat punast lõnga ;)

Leiukorvist - sain eile kätte järjekordse jupikese "saba" alpakalõngadest, mida olen kaua oodanud, ning nendest pakkidest jäi jälle nii seda kui teist üle, ning osad toonid olid juba asendatud. LÕngamaania on tegelikult DROPSiga ühel pool, kuid koos sabadega kaasnevad jäägid - ning kahjuks või õnneks mul kodus nendele ruumi ei ole...

reede, 16. märts 2012

Mõtteid lõngamaailmast

Näe, kell on jälle õhtus - see oli järjekordne 8.00 - 3.00 tööpäev - ehk et ma pole veel päris valmis.

Ma panin mõned kenad Cascade toonid üles - tellisime seda juba ühel korral Mustrimaailma liikmetega ja tellijad jäid väga rahule. Kuid tellida sai vaid pakikaupa, ning see on päris kulukas, seekord need, kes erisoovidest kõige kiiremini teatavad, saavad enda tellitava ka tokikaupa tellimiseks.

Valik on nii lai, et mul pole mõtet huupi veebipoodi üles hakata panema, ehk siis saada on tegelikult ka teised sordid ja toonid - kiiremad otsustavad, millised.


Cascade Lõngamaaniast



DROPS on nüüdseks Lõngamaaniast maas, ning märtsi lõpuks loodetavasti kõik tooted - siis tegelen vaid Käsitööjaamaga ja loon Skandinaavia poodi, kõike korraga ei jõua.

EHK SIIS - hetkel paistab see olevat viimane Cascade tellimine , kuhttp://www.blogger.com/img/blank.gifna uues poes üles tulevad, on hetkel raske ennustada (kogemustest veebika ülespanekuga selle aasta alguses )

KnitPro ja Namaste saabub peatselt ja need jagan muidugi tellijatele laiali, nagu ikka Namastega asjatan edasi.

Ma sain Krentu/Eveli lahke loa tema Cascade muljete ja piltide jagamiseks, ning seda ma nüüd teengi :) Lähemalt saab muljeid lugeda MUSTRIMAAILMA FOORUMIST

Cascade Ecological Wool:





Cascade Ultra Pima:





Cascade 220 Heathers:





Mustrimaailma pihinurgas on veel palju ilusaid pilte teistelt tellijatelt.

Küll mul on hea meel, et olen nii palju ilusat suutnud pakkuda, ning teen seda veel märtsikuu lõpuni, siis pean pausi:


väsinud olen... Igatsen natuke oma 1300 eurost netopalka, haigekassa katet ja stabiilsust. Ok, tegelikult ei ole ma kontorirotiks loodud, kohutavalt tore oleks seda sama tööd kodust teha - mulle kohe kuidagi ei sobi 12-minutilised kohvipausid ja 30 minutilised lõunad, millest 15 min seisan järjekorras selle lõuna ostmiseks.
Kuid ööd läbi arvuti taga istuda ei ole ka lõbus, terviekindlustust maksta ei jõua ja oma tööle korralikult pühenduda ka mitte - seda on lihtsalt liiga palju.
Palgatöölise elu versus ettevõtja elu.

Humm-pumm hirrrmus dilemma :)Või läheks hoopis välismaale tööle, nagu kõik teised?

Ei, palgatööliseks jääda ma ei suuda, see on kindel - stuudio vajab tegemist, skandinaavia veebipood pidamist ja muudki veel, kuid natuke aegagi, et hinge tõmmata.


Mulle meeldib LÕngamaania FaceBooki leht, nii palju toredaid sõpru ja värki, jätan selle lõngamaailma kohtumispunktiks, kui www.longamaania.ee kaob, siis see jääb kindlasti.

neljapäev, 15. märts 2012

Kudumisgraffiti Tartus!





Kel vähegi võimalik, võtkem osa! Olen juba tükk aega vaadanud välismaistes blogides kudumisgraffiti pilte ja mõelnud, et Eestiski võiks midagi sellist olla. Ning näed, tulebki :=)

Rohkem infot siin: Suur sünnipäeva-aktsioon AVALIK KUDUMISGRAFFITI

kolmapäev, 14. märts 2012

KOIGU on...... KOIGU ja miski seda ei asenda

Ma täidaks selle postituse piltidega ning ainult piltidega :D Ei tea millal leiutatakse selline Internet, kus saab ka katsuda seda, mida näidatakse?


Lõngamaanias/peagi Cool Crafts :) on nüüd KOIGU
, kogun kokku tellimused esimeseks miinimumtelliks ja siis hoian hinge kinni täpselt selle hetkeni, kui kaup käes.

Minul isiklikult on muster välja valitud (lõng veel mitte). Tegelikult kaks mustrit:
SWEET JAZZ sall ja seelik 2011/12 Winter Vogue/Designer Knitting ajakirjast . Pilti kahjuks ei leia veebist, kuid lühike ja natuke pitsiline ta on.






Ma täidaks selle postituse piltidega ning ainult piltidega :D

Paneks miskit veel....



Mul on hetkel hingel ka see kudum, mis pole küll Koigule, kuid metraazolt KOIGU Kersti lõngale väga sobiv - mõelda milline ilus kingitus see oleks?! Pilt on siin:


Ravelry KOIGU tegemistesse võib uppuda...

pühapäev, 11. märts 2012

Millal see kevad küll meieni jõuab? Vaatan pidevalt lootusrikkalt aknast välja, kuid vastu vaatavad ikka mäekõrgused tumehallid lumehanged...

Veedan siin vaikselt aega Käsitööjaama netipoe ülespanekuga, mille planeerime avada nüüd tuleval nädalal. Vana tuttav keskkond Lõngamaania kasutajatele, kuid uues rõivas ja paljude lisamugavustega. Tootevalik on samuti aus - pealegi tuleb peatselt jurde väga ilus valik puuvillaseid lõngatoone.

Tegelen ka Namaste ja Jordana Paige kottidega, need on järjest enam populaarsust kogumas. Namaste Laguna on hetkel hitistaatust saavutamas :D

www.longamaania.ee hakkab vaikselt kinni minema, alates 15 märts ei võta ma enam vastu terve paki tellimusi DROPS lõngadele. Teised tooted saavad üle viidud uude poodi, mis on hetkel veel loomisel. Hakkan edaspidi suunama müüki enamalt jaolt välismaale, kuid tooteid, mida Eestis keegi teine ei paku, soovin ikka siihttp://www.blogger.com/img/blank.gifnsetele ostjatele jätkuvalt pakkuda.
Olen hetkel mitme tooli vahel istuli, kuid paari kuu jooksul on kõik kenasti paika loksunud - DROPS suures valikus Käsitööjaama veebipoest - aitan Käsitööjaama veel aastakese sellega, et veebipood ikka mugavamaks-mõnusamaks siluda; Namaste ja Jordana Paige uues Cool Crafts veebipoes, KnitPro komplektid ja tõenäoliselt ka Cascade lõngad samuti Cool Craftsilt.

Lisaks valmistun pakkuma Koigu lõngasid njamm-njamm :P

Koon ka, muidugi. Lapsele ja endale. Ei midagi erilist, igapäevased sallid-kampsud-mütsid.
Kui aga Koigu tuleb.........