ÜKS TÄITSA TAVALINE KÄSITÖÖBLOGI

reede, 5. november 2010

SOOJA JA VÄRVE SÜGISESSE!

Mõni aeg tagasi mainisin üht ülimalt lihtsat mustrit, mida oli plaan kasutada oma vennale salli kudumisel.

Peale mõnda aega mõtiklemist ja suutmata valida õiget lõnga ja värvi, otsustasime DROPS Alpaca kasuks, mida kudusin siis 3-kordselt:






Salli kudusin siis järgmiselt:

Kasutades 7.00 mm vardaid, lõin üles 24 silmust, ning sobitasin selle mustri endale sobivalt:

1. ja kõik järgnevad paaritud read koo pahempidises koes.

2., 4., 6. ja 8. rida: 1 silmus paremp, lõng ette, tõsta järgm 2 s kudumata üle, lõng taha, 2 s paremp *lõng ette, tõsta 4 s kudumata üle, lõng taha, koo 2 s paremp*
Jätka *-* kuni 3 viimase silmuseni, lõng ette, tõsta 2 silmust kudumata üle, lõng taha, koo 1 s paremp.

10., 12, 14. ja 16. rida: Lõng ette, tõsta 2 s kudumata üle, lõng taha, *koo 2 s paremp, lõng ette, tõsta 4 silmust kudumata üle* Korda *-* kuni 2 silmust on alles, lõng ette, tõsta silmused kudumata üle.

Kudusin salli umber 120 cm ja kinnitasin narmad.

Kuna Heleroheline Alpaca sai vahepeal otsa, kasutasin viimase 15 cm juures ideaalselt sobivat DROPS Alpaca nr 7815m, rohelise ja türkiisi segu

Paralleelselt tegelesin ka endale randmesoojendajate nikerdamisega. Idee sain sellisest fantastilisest blogist, nagu the Purl Bee ja tema postitusest superlihtsate, kuid väga praktilistest randmesoojendajatest

Kasutasin DROPS Delight Vikerkaare mix nr 12, mis juba pikemat aega mind vesistama pani, kuid võttis aega, enne kui õige projekti leidsin selle jaoks. See on tegelikult proov, lahe oleks üks natuke nagu retro-vest sellest teha.

Vardad 3.00 mm, lõnga läks kenasti alla toki, kuigi soojendajad said päris pikad.

Värvide üleminek on kaunis-kaunis!

Mind jäi häirima üks rida, kus mu Hulluke suutis vardad välja tõmmata ja ma ei ole veel nii osav, et selliseid katastroofe märke jätmata parandada. Aga eks ma võtan seda kota kudumil kui erilist märki mu lapse ja minu vahelisest sidemest :)



Juhuks, kui soovid samasuguseid teha, kuid inglise keelt ei jaga ja kudumises algaja, annan mõned juhtnöörid:

Loo sukavarrasele 50 silmust, ning koo ringselt soonikut: 3 paremp ja 2 pahemp, kuni saavutad soovitud pikkuse pöidlani.

Pöidla jaoks jäta ava järgmiselt:
Koo nüüd samamoodi soonikut edasi-tagasi (paempoolsel real 2 paremp ja 3 pahemp), ning 1 silmus kummalgi pool ava koo alati paremp.

Kui ava on umbes 4 cm pikk, koo jälle ringselt.

Kudum võib olla sõrmenukkideni, natuke rohkem või vähem, kuidas endale meeldib.

Koo silmused lõdvalt maha.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar