ÜKS TÄITSA TAVALINE KÄSITÖÖBLOGI

esmaspäev, 28. märts 2011

DROPS Fabel annab fantaasiale ruumi :)

Minul on täna poolkinniste silmalaugude päev.... nädalavahetus oli tööd täis ja eile öösel täitsin Usina Emme kvooti.

Paar nädalat tagasi anti mu beebsu lastesõimes teada, et 28-ndal märtsil võiks kõik lapsed kollases riietuses olla. Selge, aega oli kiiret ei kuskile. Kuni mul siis üleeile õhtul tuli meelde, et oi, esmaspäev on ju See Päev.

Küll läks kiireks! Poodi minna enam aega ei olnud ja ega eriti tõmmanud midagi ostma ka, tahtsin ikka ISE teha.

Kuna DROPS Fabelite kollane variant on mulle alati hirmastasti meeldinud, ei olnud lõngavaliku tegemine raske, ka shnitti leida polnud keeruline - inspiratsiooni sain DROPSi rahvuslikust kleidist, mille seelikuosa on kootud ripskoes ja lühendatud ridadega.

Nii ma siis nikerdasin natuke laupäeval ja ülejäänu eile, vahepeal sai isegi Tiinale kudum pihku surutud, kui Lõngamaania lõngapidu vurasime korraldama. Autot juhtides kududa ei tohi, nohh - seepärast pidi Tiina selle viimase ülesande enda peale võtma ning tegi ühe neljandiku seelikuosast valmis. Selline nägi seelik välja eile keskööl:


Nii, ja täna hommikul oli lapsel rõõmusäde silmis, kui sai ringi kepselda sellisena:



Mul on hirmus tahtmine seda veel veidi tuunida, kuid eks näe, kas ka tegudeni jõuan:)

Lühiülevaade:

Vardad: 3 mm.
Lõng:DROPS Fabel (siin kudumis kollane nr 903, aga Rose Mist oleks ka vägev) - 1 tokk, Muskat 30 Vanillikollane - mõned meetrid, lisaks kuldlõnga, Kid-Silk lõnga, DROPS Safran 10 kollane , alla poole toki, alumine heegeläär on ka sellest.

Need lisalõngad on kootud siia-sinna, voltidesse jms, enamasti on kasutatud ripskudet, kuid kohati ka parempidist - see on üks tõeline vabakudum :D

Ainus reegel oli, et lühendatud read algasid ja lõppesid täpselt samade silmustearvudega.

Alguseks lõin 52 silmust, kudusin 2 korda ripskoes edasi-tagasi, siis kudusin 26 silmust, mähkisin, ning kudusin tagasi.
Seejärel 2 korda lõpuni ja tagasi, ning nüüd 41 silmust ja tagasi.

Ning sel moel kordasin, tehes sisse oma käe järgi suuremaid ja väiksemaid muudatusi, kuni ümbermõõduks tuli umbes 55 cm (ps read lühendasin alati samades kohtades!)

Lõpuks kudusin külged kokku, ning heegeldasin allaöörde väga lihtsa pitsitaolise kaunistuse.

Tee järgi - see on lõbus!

9 kommentaari:

  1. Sul ikka nobedad näpud! Nii armas seelikuke!

    VastaKustuta
  2. Väga ilus seelik ja wauuuu, millise kiirusega see kootud on ikka:)) Tean omast kogemusest, et fabel nii peenike lõng, et sellest kudumine võtab omajagu aega ikka. Super!

    VastaKustuta
  3. Küll on armas kollakas seelik! Jään ootama, millised plaanid seelikuga veel on! Tuunimine paneb vägagi huvi tundma ;)

    VastaKustuta
  4. Aitäh teile :) Jah, plaanis on natuke ilustada seda atlaspaelaga, ning muidugi juurdesobiv kampsu-boolero juurde teha...

    VastaKustuta
  5. Armas seelik! Fabelit olen ise ka katsunud (tõsi küll, ühevärvilist varianti) ja mõelnud, et tubli lõng. Muide, küsin muul teemal, kas Sinu pood on ainult internetipood või on miski koht, kuhu tulla ja lõngu vaadata? Ma ei saa ilmselt lõnga hankida seda käes hoidmata:)

    VastaKustuta
  6. Imeilus ja ahvalev :)
    Ma suutsin kah eile samasuguse kollasekirju Fabel lõnga varrastele võtta. Sellest tuleb jakike (rohkem ei saa täpsustada praegu). Koos jooksevad Fabel ja naturaalvalge Cotton Viscose, triipudena koon vahele helekollast Novita Tennessee lõnga. Ma kohe tõsiselt mõtlen, et nii ilusa koepinna peaksin pildi peale võtma ja teistega jagama...

    VastaKustuta
  7. Anna, hetkel on tegemist veebipoega, kuid kuna mul on kodukontor, kuhu kliendid alati on teretulnud, võid tulla lõngasid vaatama küll :) Aadressiks on Uue Maailma 19-7, tuleks ka ette helistada, et ma ikka kohal oleks: 566 11 451

    Jana, jah fabel on eriliselt vastuvõtlik muude lõngadega "segamiseks", kas siis parallelselt kootuna, või hoopis muude lõngade triipudena vahelekudumisena, olgu see siis vill, puuvill või hoopis mohäär. Sellepärast see lõng põnev ongi minu arust :D

    VastaKustuta