ÜKS TÄITSA TAVALINE KÄSITÖÖBLOGI

laupäev, 31. juuli 2010

PUISTAN SÜDANT

Tunnen end puudutatuna :( Läksin mina eile Veimevaka poodi üheks oma pisiprojektiks vajaminevaid nööbikesi ostma. Veimevakk asub mulle väga mugavalt ligipääsetavas kohas ning kuna mina ja mu laps, kes on Kohutav Kahene, oleme ka olude sunnil nagu sukk ja saabas, siis on ka temaga seal kõige lihtsam käia. Sips ja käidud.

Läksin, hoolimata juba eelmisel ostukorral (jälle nööbid) kuidagi kehvast enesetundest jäämisest.

Vot ja küll oli kuri müüjatädi, kellele eriti mu lapse kohalolek närvidele käis. Nagu kurjategija oli see tirts kohe! Laps, kes tegelikult sõna otses mõttes e l a b lõngade keskel, ning nendest eriti huvitatud ei ole, pandi kohutavasse lõngapoehävitaja kategooriasse, peale erinevaid hoiatusi ja ahastusi (ok ma olen tirtsu ema ja veri on paksem kui vesi, aga no, milleks draama mittemillestiki??) et mingi oli vaja lausa minna tema ette kükitama ja talle otsa põrnitsema, kui väike käeke ühest kastist midagi natuke urgitses (aga kindlasti ei rikkunud!!) Laps põrnitses tusaselt vastu, müüjatädi põrnitses edasi. Laps ka. Mina ootasin oma kaardimakse läbiminekut, ning vaatasin uskumatult toimuvat. Ei osanud kohe midagi üteldagi. Tänasin siis nööpide eest, võtsin lapse käe otsa ja lahkusin, et mitte kunagi tagasi minna.

Kahju, sest nööbivalik on seal kena, ning leidub muidki tooteid, mida endal ei ole aga vaja võiks minna.

Pean siiski sammud seadma kesklinna Lianni Lõngapoodi sel juhul, kuigi tee sinna peale pikka töö/lasteaiapäeva on "konarlik", kuid kus on alati rõõmsad, abivalmis ja sõbralikud müüjatädid!!!

Rääkisin end tühjaks, kergem hakkas.

Varsti panen eelmainitud pisiprojekti üles ;)

reede, 30. juuli 2010

TELLIME KOOS VOL 3 nädal 1


Tähtis Teadaanne
-

Koostellimise esimese nädala koostellimise auhinna valis oma pisikese käekesega välja AN, ning võitjaks osutus--------> MERLE M Tartumaalt!!! ,kes oli muideks ka meie seekordne kõige esimene tellija!

Auhinnaks on SYMFONIE WOOD VOR vardad KNITPROLT, 8mm + kaabel, 80 cm.

PALJU ÕNNE!

Paneme pakikese postiga teele täna :)



laupäev, 24. juuli 2010


Yeeeeeeeyyy I finished it!

It looks slightly different from the original as I didn't fancy that "hairy" part on the edges. I did crochet most of it as well, but removed it later. I should have listened a friend who knitted the same bolero and should have chosen size S, but it seemed so small and I went for M- and ended up having a bit too large result. But is is ok anyway, I like to wear it like this:

Boolero prossiga



You can see that the brooch I wan in the game mdm-beadalot had, fits perfectly well with my new bolero!

The materials used to knit this bolero, were DROPS Cotton Viscose and DROPS Kid-Silk from Lõngamaania, which you can combine so nicely- there are many opportunities out there!
kid-silk kapis

Now I can work on my tank top from Vogue Knitting and feel no more bad about the bolero waiting for it's turn :D On the top I have used one skein of DROPS Muskat already, and it looks beautiful. More about it later ;) I am happy though that this project is a part of "Lets do it together" project on OMAklubi foorum, and with a deadline (18/8), so there is a hope that it'll be finished by then!

esmaspäev, 19. juuli 2010

Ikka ja alati kujuneb nii, et minu kudumid erinevad ette võetud mustritest. Tegelen hetkel selle ilusa Garnstudio boolero viimistlemisega, heegeldasin kaks esimest rida, kuid rohkem nagu ei tahaks.... Boolero tuli natuke laiavõitu ka ja arutlen omaette võimalusi selle keskelt kinnitamiseks ... Hmm.. Ma olen ikka lootusetu juhtum. Loodetavasti järgmist postitust tehes saan pildigi üles riputada.

Homme lähen peale tööd postkontorisse Mdm-Beadalot poolt saadetud prossi järele, mille loosiõnnega võitsin. Eesti Posti paharetid pole mulle teatist siiani koju toonud, hea oli, et Mdm-Beadalot mulle mailiga nüüd tracking numbri saatis - pakike on mind oodanud juba reedest saati >: (
Kuid saab olema põnev, et äkki sobib see pross mu kohe valmiva boolero juurde?!

Kas ma juba rääkisin, et tõin oma lõngavarud, mis suurest väljamüügist veel alles, oma uude kodukontorisse ära? Küll on hea tunne neist mööda jalutada ja vahel neile pai teha :)
Loodetavasti tuleb varsti kõvasti lisa, kuna sai just suuremat sorti Tellime Koos Vol 3 välja kuulutatud. Kuidas on lood Sinuga, kas oled DROPS uuest sügis-talve kollektsioonist juba midagi omale eriti meeldivat välja valinud?



Selle kampaaniaga kaasneb väike Vogue Knitting ajakirja loosimine - aiaiaiaiai küll on kenad mustrid selles Early Fall 2010 väljaandes ;)

Mis tuletab mulle meelde fakti, et mul on Vogue Knitting mustrite seast kaks võlga sees... - loe mu eelmist postitust... (tegelikult 3, aga selle viimase jätame kohe kindlalt sügisesse :P)

Panen lõpetuseks uhkusega üles pildi oma elu esimesest roosiistikust, ning mis kõige kaunim- ta hakkas ka õitsema!!!!!!! Mu rõdu on tegelikult juba päris lilleaia maiguga, belargoonide, rooside ja muu sellisega :D

reede, 16. juuli 2010

VAID KOLM PROJEKTI KORRAGA!

Mida teha, kui ise oled ainult üks, aga ideid ja tegemisi ja soove on palju? Vot siis tuleb oma elu süstematiseerida ja oma tegemiste nimekirjad tähtajaliseks teha (:

Tahaksin nii väga teha omale kenasid kudumeid, lapsele toredaid ja värvilisi riideid, ning koduski on vaja nii tarbe- kui iluasjakesi... OSTMA ma nüüd küll midagi, millel vähegi lõngaga pistmist, ei hakka! :P

Seega otsustasin teha nii: Kuna ma armastan seda, kui saan erinevate projektidega samal ajal tegeleda, luban endale korraga siiski vaid kolme projekti pidada- üks mulle, üks lapsele ja üks kodule.

Õnneks on minu Vogue tanktopi projekt seoses OMAklubi käsitööfoorumiga tähtajaline, siis tuleks ka teised selleks teha. Kasutan DROPS Muskat lõnga, koon sellest esimest korda, väga mõnus lõng on. Läigib ja puha. Lapse kampsu pean valmis saama...... septembri lõpuks! Olgem reaalsed, eksole :) Jepp, alustasin aprillis... kuid vahepeal sai kolitud teise riiki, alustatud uues töökohas - ning koon seda varrastega nr 2.00 ja 2.50.. Vabandusi jätkub! Lõngaks on DROPS Baby Merino, super lõng reljeefse mustri jaoks! Kodu omaga ei ole veel alustanud, kuid ammutan veel inspiratsiooni Attic24 fantastilisest blogist ja siis sõrmekesed tööle! Tahaks kasutada Lõngamaania Safrani värvivalikust puuvilla . Oleks vaja hoiutopsikesi vannituppa vatipatjade ja juukseklambrite jms jaoks.
Väga mõnus on tegelikult oma pooltühja korterit sedasi omaenda kätetööga kaunistada. Mööblit mul suurt midagi veel ei ole, rahalaev pole ikka veel maabunud ja ega mul pole aega ka kuskil mööblit otsimas käia ka. saaks töö juures see väljaõppe aeg läbi, siis on ehk endalgi energiat rohkem.

Otsi kokku tõmmates, siin lubades seon end nende tähtajalise projektide lõpetamisega septembriks (ja lisaks koduasjad):
PS bolero on veel vaid viimistleda vaja







Lõngamaaniaga seoses tegelen projktide paberile panemisega, et kallitel Lõngamaania sõpradel suve teisel poolel ja sügisel kindlasti igav ei hakkaks :D

teisipäev, 13. juuli 2010

SUVEKUUMUS JA PUUVILL JA LÕNGABUSSIIDEE

Paistab, et mu manitsemisest oli ikka kasu :) Pühapäeval käis mul Avatud Uste päeval terve hulk huvilisi, ning kergendasid ma nüüdse kahe õhtu tööd lõngade kolimisega kesklinna. Need asuvad nüüd mõnusas Uue Maailma linnaosas, kuhu igal Tallinlasel ülilihtne tulla on. Tagasiside on olnud väga armas, lõngaarmastajad on rahul olnud sellega, et DROPS lõngasid reaalselt ka katsuma sai tulla - nüüdki on juba mitu "erasessiooni" kirja pandud :)
Arutasime siin juba, et tee või Lõngabuss ja käruta terve Eesti läbi, et ka mujalt pärit DROPSi lojaalsed sõbrad saaksid siiani veel proovimata sorte käega katsuda.
Kui tõsiseid huvilisi on, andke kindlasti mulle teada - see idee ei ole ju sugugi utoopiline!!!

Plaanides mõlguvad ka juba mõtted sügisese suurtellimuse suhtes. Piisava hulga huviliste korral saab teha järjekordse suuuuurtellimuse - teeks jälle 100 kg ära???!!! Jälle - andke aga julgelt tagasisidet!!!!

Garnstudiol on väga hea meel selle üle, et Eestis nende lõngasid ja mustreid nii väga armastatakse ja nad toetavad Lõngamaania tegemisi 100%. Kahjuks seekord nad veel ei saa eestikeelset paberkataloogi välja anda, kuid proovin sügise jooksul hunniku inglisekeelseid hankida. Nagu mu seekordsed külastajadki kogesid, on paberil mustrid ja mudelite pildid veel etemad, kui Internetis, seega on need kataloogid kindlasti väärt investeering.




Hetkel käib mu pilk järjest enam arvuti ja pooleli oleva kudumistöö vahet, viimane tirib nagu magnetiga.... Peale seda on veel üks gigailus topp plaanis, samuti Voguest - ma igaks juhuks kohe pilti ei pane, kuna ei tea, kas hammas sellele ikka peale hakkab.. Sinna läheb omajagu DROPS Safrani jääke, kah mõnus suvine särgike. Ja siis tuleb endale üks ilus valge sall välja mõelda, sest mulle naeratas blogiloosiõnn! Mdm-Beadalot loosis välja imeilusa prossi, millele mul hetkel väärilist salli-riideeset ei ole. Kui ei ole, tuleb teha! Enne sügist see küll vaevalt valmib?! Seega tasub mu teiste blogides piilumas käimine ära :D Piilun natuke veel ja siis koon tsipa. Rääkimiseni!!! Saadan peagi uudiskirjaga meeldivaid uudiseid ;) Kui sa ei ole Lõngamaania uudiskirjaga ikka veel liitunud, on seda aeg teha SIIN!

VIIMASEKS; KUID SAMA TÄHTSANA tuletan meelde, et SUURED ALLAHINDLUSED kestavad veel vaid loetud päevad:

Kuna Lõngamaanias lõngapoes on tulemas suuremad struktuurimuutused - MÜÜME LAO TÜHJAKS! Juulikuu esimese kolme nädala jooksul - st kuni 21. juuli, on peaaegu kõik tooted tugevalt alla hinnatud - 15%, 20% ja 30%!

Juuresolev pilt on inspiratsiooniks meie kuumal suvel - mustri leiad SIIT

pühapäev, 11. juuli 2010

VIIMANE PÄEV!

Käes on uus päev, pühapäev ja viimane võimalus osta Garnstudio lõngasid põhimõtteliselt omahinnaga (transport sees)! Eile oleksin oodanud natuke rohkem huvilisi, kuid eks palav ilm ja nurgatagune asukoht tegid oma töö. Muidugi põhjuseid võib olla veelgi, mõned neist lausa naljakad :)

Siiski, selle aasta viimane korralik väljamüük Lõngamaanias, mis on DROPS lõngade esimene ja ainus turustaja Eestis - täna kohapeal kõik jätkuvalt miinus 35%, Lõngamaania netipoes jätkuvad senised allahindlused veel kuni 21. juulini.

DROPS Muskat - 24,70
DROPS Paris - 19,50
DROPS Kid-Silk- 57,20
DROPS Glitter - 27,30
DROPS Baby Merino - 35,10

jne jne jne

TERETULEMAST PÄRNU MNT 444, KL 11-16!!

laupäev, 10. juuli 2010

MY KNITTING UPDATES

Today I finished the shawl that I started already many months ago in Norway, together with the youth I was taking care of :

The pattern I used is THIS ONE from Garnstudio and the yarn is double thread of DROPS Alpaca The result is extremely soft and warm and so non fittable in the 30 degrees C we are having this month but I guess the Autumn will come also this year....

Here I have the vest I made from THIS Cleackheaton pattern book . I used DROPS Alaska yarn in this intersetind tone and this pattern:






And lastly, I knitted a cardi for my little monster who gives hard time after i take her home from child care.... On tis pic she's smiling, luckily. The pattern I used is from Lionbrand, but i left the hoodie out as it is summer and it would also be uncomfortable for AN when she sits in her car seat. The yarn I used was (of course :P) from Garnstudio. It is double thread of DROPS Delight, which is a mix of wool and acryl.

NIISAMA JUTUSTAN

Näe jagasingi karunahka - domeeni ei anna ümber suunata enne järgmist nädalat... Loodetavasti juhtub see siis nädala esimestel päevadel :)

Istun hetkel mõnusalt jahedas, täna on käinud paar toredat gängi lõngasid naakimas, küll siis on palju sehkendamist!

Kellel kuumast küllalt, sellel on veel võimalus tulla selle suve ja ka pooled sügise varud siit ära tuua - sest et järgmise nädala kuumalaine ajal nagunii õue sulama ei kipu ja mis seal toas muud teha kui näputööd ;)

Allahidlus 35% kestab vaid täna ja homme, odavamalt enam see aasta DROPS lõngasid küll kuskil saada ei ole!!!

neljapäev, 8. juuli 2010

LÕNGAMAANIAL ON UUS DOMEEN!!

Lõpuks ometi on Lõngamaania netipood omale saanud uue ja kena ja sugugi mitte lohiseva netiiaadressi - www.longamaania.ee!!! Oki-ma hetkel jagan natuke karunahka, kuna viimane klahviklõps tehakse veel homme ja siis hakkabki uus domeen kehtima :)
Nii et kui ekib väike segadus varasemate linkidega, siis on põhjus teada. Tegelen homme kindlasti vigadeparandusega, kuid loodan, et enamus "haavu" paraneb siiski automaatselt.
Oi-oi-oi ma olen nii rahul :D

teisipäev, 6. juuli 2010

EELVAADE TULEVIKUVALIKUSSE!






Oi-oi-oi mis minul eelmise nädala lõpus postkasti tulid?! Nööbid! Imeilusad värvilised (sinised, punased, rohelised ja kollased) ja naturaalsed seenekesed, millega saab kaunistada nii lasteriideid kui ka vallatuid kudumeid/õmblustöid/heegeldisi täiskasvanutele. Nööpide tellimiseks sain inskiratsiooni Yllepi postitusest Isetegija foorumis, kus olid väljatoodud erakordselt lõbusad puust pühademunad. Need oli valmistanud Yllepi kuldsete kätega mees, ning nii ma siis omale nööbikomplekti välja nurusin :) Tegelikult tahaks palju-palju rohkem. Suuri ja väikeseid, värvilisi ja naturaalseid... Kuid kes aeglaselt sõuab, see kaugele jõuab - pean enne tegema suuremat sorti korrastustöid peale seda, kui väljamüük Lõngamaania netipoes läbi on ja kõik lõngad uued omanikud on leidnud. Kuid sellest hiljem, tunduvalt hiljem ;)

Nööbivalik tuleb Lõngamaania käsitööpoodi peale struktuurimuudatusi, kuid soovijad saavad kindlasti saata nende kohta küsimusi ja tellimusigi e-mailile longamaania@novus.ee ,

laupäev, 3. juuli 2010

AVATUD UKSED

Lõngamaania lõngapood hoiab uksed avatud!

Aitäh teile, kes sel nädalavahetusel meid külastasid - ning teretulemast järgmiselgi nädalavahetusel!

Nimelt saab tulla ka järgmisel nädalavahetusel, ehk siis 10.-dal ja 11.-dal juulil kell 11-16.00 Tallinnas Pärnu mnt 444 ning kohapeal osta kõiki netipoes leiduvaid tooteid kaasa veelgi soodsamalt - st kõik, absoluutselt kõik kaubad 35% odavamalt!

Kas teate, palju siis Garnstudio suurepärane Kid-Silk maksab? Või imepehme http://longamaania.novus.ee/category/ekstrafine/lang/et/, mida just nüüd tasub sügiseks valmis varuda.
Meie imeluksuslik Baby Merino tasub kindlasti proovimist, uskuge mind. Ja Delight, millele on Garnstudio uues kataloogis palju imeilusaid tasuta mustreid!

Mul veel järgi ka eelmiste hooaegade DROPS katalooge, mida on võimalik tasuta kaasa võtta - internetist on hea vaadata, aga paberilt veelgi parem.
PS kui sa enne kella 16 tulla ei saa, on võimalus enne seda kellaaega ette helistada ja anda hilisemast tulekust teada!!! Minul poloe midagi selle vastu, et kohal olla ja lõngatokikesed headele uutele omanikele kaasa panna, või neid lihtsalt soovijatele näidata :)